Events

En liten hösttur

När idol dränker en med lallande tomtar är det tur att det finns kamrater som föredrar att åka lite jeep. När jag letade efter nerlagda gruvor för några år sen fann jag en ruin efter en ödegård med gruva som ligger ca 3 km in i skogen med en igenvuxen liten väg som enda spår av att man bott och arbetat mitt i skogen alltså ett perfekt mål för en liten hösttur.

Hösttur med jeepar Hösttur med jeepar Hösttur med jeepar

Äntligen Fredag, hämtar sonen vid skolan med packad jeep och försöker att lämna stan innan köerna blir alltför irriterande och åker mot Västerås som första avtag.
Genom ett gulnande Bergslagen fortsätter vi mot Kopparberg där vi möter Göran som åkt tidigare.
Fortsätter nu på allt mindre vägar och när solen försvinner svänger vi in på det sista avtaget och in på en liten grusväg (mm vad jag gillar GPS).
Här får vi den första indikation på att det regnat väldigt mycket ,vägen ligger helt under vatten.
Kul och med lite extra fart fortsäter vi och är snart framme där vi ska in i skogen.
När vi svänger av vägen och in i skogen blir det uppenbart att den fina lilla skogsvägen inte var som väntat, vatten och en skogsmaskin har gjort sitt och redan efter 20 m så är det dags för vinschen att göra rätt för sig och så fortsätter det.
Efter ca två timmar har vi kommit halvvägs och vägen går uppför och blir mindre blöt.
Glada att vara genom det värsta fortsätter vi för att komma till den tänkta lägerplatsen men vi har bara åkt några hundra meter när skogen genomljuder av något som låter som ett skott. Sonen tittar på mig med uppspärrade ögon och säger: -någon skjuter på oss.
Men det var Görans ena bakdäck som skurits sönder.
Trötta, törstiga och trasiga så får det nu räcka, vi slår läger på vägen mitt i granskogen.

När brasan börjar att ta sig ser vi lammpor som kommer i mörkret, det är bror som kommer med nyinskaffad jeep och har forcerat leran utan problem (fuskdäck).

Hösttur med jeepar Hösttur med jeepar Hösttur med jeepar

Lördag, Johan har ett extrahjul som kan ersätta det trasiga så vi byter däck och bryter lägret.
Vi beslutar oss för att vända och ta oss tillbaka ut till vägen.
Görans Power plant får arbeta friskt och medan vi arbetar som bäst så får vi möte i skogen av en Grand som kommer plaskande i diket.
Det är Per som har letat sig fram och så får den lilla skogsvägen sin första trafikstockning.
Kvällen och morgonens strapatser har varit kul men känns som det räcker och vi åker till en sjö med fantastisk strand och slår läger.
”Det finns inga genvägar till ett gott öl tror jag någon ölreklam sa.

you may also like:

 • blogs
 • articles
 • home
 • news
 • website
 • Hösttur med jeepar Hösttur med jeepar

  Söndag vaknar vi till en klarblå himmel och värmande höstsol och efter frukost är det dags att åka hemåt.
  Men innan vi lämnar skogen kommer vi till ett vadstället som på ett perfekt sätt avrundar våran tur och med en rad av jeepar som i sakta mak korsar en fors som rinner genom ett underbart landskap i tankarna är det med vemod vi åker hemåt.

  Erik